Visum voor Turkije

Belangrijk: Het visum voorbereiden voor jouw reis naar Bodrum

Een visum is vereist voor sommige landen, anders heb je geen toestemming om naar het land te reizen en te verblijven. Dit geldt niet voor elk land in het buitenland, maar voor een reis naar Turkije heb je absoluut een visum nodig. Zo ook wanneer je jouw vakantie wilt vieren in het schitterende Bodrum, een stad in het zuidwesten van Turkije. Hieronder kun je meer lezen over het aanvragen van een visum Turkije, en wat veelal de voorwaarden zijn van het visum. Waar heb je toestemming voor? Dit en meer kun je hieronder lezen.

Een visum aanvragen

Voor sommige landen is het essentieel om een visum aan te vragen, immers heb je zonder visum geen toestemming om het land te betreden. Het is tevens een manier voor landen om bij te houden wie het land binnenkomt. Wanneer je een visum nodig hebt voor je vakantie, bijvoorbeeld naar Bodrum, moet je dit van tevoren aanvragen bij de ambassade of het consulaat van een land, of via bedrijven die gespecialiseerd zijn in het voorzien van een visum voor Turkije. Na een achtergrondcheck wordt besloten of je wel of geen toestemming krijgt om Bodrum te bezoeken.

visum

De voorwaarden van een visum

Er zijn diverse soorten visa, elk met hun eigen functie. Het visum kan een apart document zijn dat naast het paspoort getoond moet worden, maar tevens is het mogelijk dat het in de vorm van een stempel of sticker op het paspoort wordt aangebracht. Voor een vakantie die een korte termijn duurt (maximaal 90 dagen) kies je voor een toeristenvisum. Aan de hand van dit visum heb je toestemming om naar een land te reizen en deze te bezoeken. Voor het verstrijken van de limiet moet je weer vertrokken zijn naar eigen land. In de tussentijd kun je gaan en staan waar je wilt.

Kortom: Een visum voor Turkije aanvragen? Doe dit vóór vertrek!