Uitgaan en Nachtleven

Het bruisende nachtleven van Bodrum

Bodrum heeft een bruisend nachtleven dat bekend is in heel Turkije. Dit is vooral sinds een Ottomaans-Grieks herenhuis van pension omgebouwd is tot de beroemde discotheek Halikarnas. Maar luide muziek en disco is niet het enige wat ze hebben in Bodrum.

Zoals in veel Turkse steden zijn er veel mogelijkheden om lekker te dineren samen met familie en vrienden. Er zijn veel Turkse restaurants en andere horeca gelegenheden in de smalle straten van Bodrum. Je kunt hier genieten van typische Turkse gerechten zoals Adana Kebab of Kofte. Op straat zorgen straatartiesten voor een ontspannen sfeer.

De haven van Bodrum staat ook bekend om de vele goede restaurants, bars en cafés. Wil je niet in drukte zitten maar wel genieten van een Turkse sfeer, dan zijn er verschillende kleine dorpjes verdeeld over het eiland. Deze leveren allemaal een goede kwaliteit, ook zorgen ze voor een goede sfeer bij de gasten. Er is altijd wel een bandje dat wat speelt.

uitgaan

Uitgaan aan de baai van Gumusluk

Als je een visliefhebber bent dan hoort de baai van Gumusluk zeker weten op je verlanglijstje te staan. Vooral rijke Turken komen vanuit Istanbul en andere plaatsen varen, speciaal om vis te eten in de baai van Gumusluk. Ze genieten hier van de zonsondergang, soms kleurt de zee zelfs zilverachtig tijdens de zonsondergang.

Het bekendste uitgaanscentrum in de stad Bodrum is de Halikarnas discotheek. De drankjes hebben toeristische prijzen, hou hier dus rekening mee. Deze discotheek is zo populair het de meeste mensen niet kan schelen hoeveel ze moeten betalen voor een glas drinken, prijzen kunnen oplopen tot wel 4 a 5 euro voor een glas cola.

Gumbet ligt naast Bodrum en is ook een bekende plaats als het gaat om de nachtelijke uurtjes. In zijn er een aantal straten vol winkels, restaurants, bars, cafe’s en discotheken die tot vroeg in de ochtend door gaan. Je kunt hier dus volop feesten en genieten van muziek, drank en vrouwen.

Er zijn nog meer plaatsen waar je kunt gaan feesten, maar Bodrum en Gumbet zijn toch wel de beste plekken om naar toe te gaan.