Bezienswaardigheden

Wat kunt u bezichtigen tijdens uw reis in Benidorm?

Bezienswaardigheden in Bodrum, de bestemming die al jaren behoort tot één van de meest populaire toeristische bestemmingen van heel Turkije en omstreken. De mondaine badplaats ligt in het zuidwesten van Turkije aan de Golf van Gökova, het is hier bijna altijd mooi, warm weer.

De stad kent een lange historie die ergens in de zevende eeuw voor Christus begonnen is. Zowel de Grieken als de Romeinen hebben de controle gehad over Bodrum, dit betekend dus veel historie en veel bezienswaardigheden. Bodrum heeft periodes gekend dat het tot Griekenland behoorde. Dit is tegenwoordig nog terug te zien in een aantal bezienswaardigheden zoals het Grieks theater. Het toerisme in Bodrum is vooral op gang gekomen door de lokale jetset, die hier bakken met geld uit kwamen geven. Nog steeds behoren de restaurants en clubs in Bodrum tot de hipste hangouts langs de Turkse kust. De groei van het toerisme heeft ervoor gezorgd dat ook vakantiegangers uit Europa de stad massaal begonnen te ontdekken, waardoor Bodrum inmiddels een normale badplaats geworden is waar gezinnen massaal door de sfeervolle straten in het centrum struinen.

Zeki Müren museum

Het Zeki Müren museum is een museum dat geheel gewijd aan de bekende Turkse zanger. Zijn eerste album is gelanceerd in 1951 gevolgd door een gouden plaat in 1955. Later is hij ook gaan acteren, muziek gaan schrijven en gaan schilderen. Ook is hij een belangrijk persoon geweest voor de acceptatie van homoseksuelen in Turkije, al is dit nog steeds een rumoerig onderwerp. Na zijn dood in 1996 hebben duizenden mensen zijn begrafenis bijgewoond. In het jaar 2000 is er een museum geopend ter ere van hem.

De Haven

De haven van Bodrum is voor dit voormalige vissersdorp van groot belang geweest door de jaren heen. Nu is er vooral veel plezier te vinden rondom de haven. Veel Turken en vele toeristen weten de hotels, restaurants, winkels en het prachtige strand bij deze haven goed te vinden. In de haven zijn er ook verschillende excursies te boeken, ook is het mogelijk om een overtocht te maken naar het Griekse eiland Kos. Natuurlijk is het ook mogelijk om naar andere eilanden te gaan.

Mausoleum van Halicarnassus

Het Mausoleum van Halicarnassus behoort tot de zeven klassieke wereldwonderen uit de oudheid. Vrij vertaald betekent mausoleum graftombe, en dit is het dus ook echt. In dit mausoleum zit de urn met de as van Mausollos en de graftombe met de overblijfselen van zijn echtgenote en zuster Artemisia. Het Mausoleum trekt veel bezoekers aan die het monumentale bouwwerk komen bewonderen.

Kasteel van Sint Petrus

Het kasteel van Sint Petrus in Bodrum ligt op een schiereiland van Bodrum. Het doel van dit kasteel was vroeger om de haven van Bodrum te beschermen tegen piraterij. Nu is het middeleeuwse kasteel open voor bezoek en is het mogelijk het onderwater archeologisch museum of één van de andere museums in het kasteel te bezoeken. Daar vind je onder andere het Schip van Uluburun waarin een grote hoeveelheid glas en andere handelswaar werd gevonden. En verder zijn er vondsten uit de prehistorie en het graf van de Karische prinses Ada van Karië gevonden. Natuurlijk zullen er in de loop van de jaren wel meer vondsten worden gedaan.