Stranden Bodrum

Bodrum is een schiereiland en stad in het westen van Turkije. Voor een vakantie biedt Bodrum je ontelbaar veel mogelijkheden. Zeker op het gebied van zon, zee en strand kun jij heerlijk bijkomen.

Ongeveer elk stadje heeft een eigen baai met een strand. Daarnaast zijn er veel andere baaien te vinden die niet bebouwd zijn. Deze hebben alleen een strand. Er is een mix van drukke en rustige stranden. Verder is er nog de keuze uit kiezelzand, zandstrand of een variant tussen deze twee. Aan de zuidkant ligt veel zand- en mixstranden. Aan de noordkant meer kiezelstranden. Door het ruime aanbod is er voor iedereen wel een fijn strand te vinden. Bij ongeveer alle strand is het mogelijk om een bed met parasol te huren.

Strand van Bodrum stad

De stad Bodrum heeft een eigen strand. Deze ligt ten oosten van het kasteel van Bodrum. Een dagje Bodrum kan prima gecombineerd worden met winkelen en strand. Het is een druk en smal strand. Er lopen veel winkelende toeristen langs. Dit strand is kiezelstrand en gratis toegankelijk.

Gumbet

Naast de stad Bodrum ligt de baai van Gumbet. Dit is een veel populairder strand. Met name onder de toeristen. Het is een mix strand die gratis toegankelijk is. Het is wel een druk bezocht strand. Alle gasten van de hotels in de buurt lopen hier naartoe. Er zijn tevens genoeg restaurants en bars te vinden. Het is een langer strand dan die van zijn buurman. Er is tevens de mogelijkheid om watersporten te beoefenen. Het is erg populair onder windsurfers.

Bitez

De stad Bizet heeft een eigen baai. Deze is weer gelegen naast de baai van Gumbet. Het heeft dezelfde breedte als de twee eerdergenoemde stranden. Achter het strand ligt een promenade. Hier kun je genieten van de uitzichten over de baai. Tegelijkertijd kan er een drankje gedaan worden in een van de vele bars en restaurants. Ook dit strand is vrij toegankelijk. Er zijn veel windsurfers te vinden en andere watersporten zijn er te beoefenen.

Andere stranden

Varend om het schiereiland zal je zien dat achter elke kaap weer iets moois ligt. Andere baaien zoals Gümüslük, Turgutreis en Yalikavak bieden ook mooie zandstranden. Gümüslük heeft bijvoorbeeld een idyllisch klein strand met leuke barretjes. Opzoek naar een rustig strand? Zoek dan een baai op die niet bij een bekend plaats ligt. Hier kun je genieten van de rust. Houd er wel rekening mee dat bij de mooiste baaien regelmatig rondvaartboten voorbij komen. Vanaf Bodrum is er tevens de mogelijkheid om het Griekse eiland Kos te bezoeken. Hier heb je tevens de mogelijkheid om van een dagje strand te genieten. Heb je tijdens één vakantie maar liefst in twee verschillende landen het strand bezocht.