Recreatiemogelijkheden

Recreatiemogelijkheden heeft deze vakantieregio in alle soorten en maten te bieden.

Het leven van Bodrum (Turkije) speelt zich voor een grote deel af rond de grote jachthaven van de stad. Achter deze haven vind je een boulevard met vele terrasjes. Daarnaast is er genoeg gelegenheid tot winkelen en uitgaan.

Indien je een actievere vakantie wilt, zit je hier ook op de juiste plek. Neem bijvoorbeeld een duik in de diepe zee of ga rijden op een waterski. Wat kun je allemaal doen in Bodrum? Welke recreatiemogelijkheden bieden ze tijdens een vakantie?

Watersporten

Het schiereiland staat bekend om veel baaien en stranden. Voor een dagje aan het strand kom je niets tekort. Bij elk stadje zit wel een strand. Naast het nemen van een frisse duik, zijn er ook veel mogelijkheden voor het beoefenen van watersporten. Dit kan onder andere bij de stadjes Bodrum, Gumbet en Bitez. Denk aan waterskiën, duiken, snorkelen, bananariding, rijden van een jetski, kanoën en waterfietsen.

Andere sportieve activiteiten

Naast de watersporten heeft het schiereiland vele mooie landschappen. Dit kun je bewonderen door onder andere te gaan paardrijden. Voor een indoor sport kun jij je richten tot het fitnesscentrum in Bodrum. Indien je een activiteit met de groep wilt ondernemen, is er een bowlingcentrum. Vervolgens kun jij met je vrienden of vriendinnen een hapje en/of drankje doen in een van de vele horecagelegenheden. Langs alle stranden is wel een boulevard met barretjes, terrasjes en restaurant te vinden. Daarnaast heeft Bodrum een breed aanbod op het gebied van uitgaan.

Meer recreatie

Een andere vorm van recreatie is de bonte markt. Deze is altijd op dinsdag en vrijdag. Het is erg leuk om een sfeerimpressie van deze markt op te doen. Of neem een bijvoorbeeld Turkse massage. Dan weet je zeker dat je ontspannen terug komt. Wat dacht je van een Hamam? Ga hierbij niet naar de eerste de beste massagesalon. Er worden veel massages aangeboden voor verschillende prijzen.

Dagexcursies

Eenmaal daar (met name bij de haven) zal je zien dat er diverse dagexcursies worden aangeboden. Ga bijvoorbeeld een dagje met de boot om te gaan duiken of snorkelen. Vaak heb je een complete uitrusting. Daarnaast is er de mogelijkheid om een boottocht te doen naar Karaada, Kos of Knidos. Raadzaam is om te onderhandelen over de prijs.